Actueel
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 6
- pagina 7
- pagina 8
- ...
- pagina 12
- volgende pagina
Hoe kan zwerfafval in parken worden aangepakt? Leidse onderzoekers zochten het uit.
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert samen met het reclamebureau Publicis een online inspiratiesessie over de nieuwe campagne ‘Zwerfafval. Natuurlijk raap je ook iets op’.
Met een bestand van ruim 500 vrijwilligers gaat De Grachtwacht in Leiden de strijd aan met plastic in de grachten. De organisatie gaat iedere week met twaalf kano’s het water op.
Sinds kort is de toolbox ‘Zwerfafval. Natuurlijk raap je ook iets op’ beschikbaar. Daarmee sluit je als gemeente, ngo of andere organisatie eenvoudig aan bij de nieuwe, rijksbrede zwerfafvalcampagne.
Hoe kun je leuk leven zonder afval? Deze vraag stond centraal tijdens de Zero Waste Week in Breda. Met 32 lezingen, workshops en andere evenementen was er voor bezoekers van alles te leren, doen en zien rond het thema groen leven.
Na gebruik belanden de meeste van deze bekers in de verbrandingsoven, of nog erger: op straat of in de natuur. Om hier aandacht voor te vragen – en om te zorgen dat we minder bekers weggooien met zijn allen – surfte Merijn Tinga de 385 kilometer van Brussel naar Amsterdam.
In Tiel werken tientallen vrijwilligers mee aan de opruimacties van Tiel Tip Top. Met deze acties willen ze Tiel niet alleen schoner maken, maar ook socialer.
De gemeenten Waalwijk en De Bilt zijn op 9 juni 2022 in de prijzen gevallen tijdens de eerste Afvalfonds Verpakkingen Awards. Hun zwerfafvalaanpak kon op veel waardering rekenen van de jury.
Terwijl de meeste mensen op 17 juni 2022 verkoeling zochten in de schaduw, ging in Rotterdam een groep mensen het water op voor de Clean up on Tour. Op een SUP-board haalden deelnemers afval uit het water.
Sinds deze week is de toolbox ‘Zwerfafval. Natuurlijk raap je ook iets op’ beschikbaar. Daarmee sluit je als gemeente of andere organisatie eenvoudig aan bij de nieuwe, rijksbrede zwerfafvalcampagne.
Tijdens de Week Zonder Afval gingen gidsen op 30 verschillende locaties in Nederland op pad voor Zero Waste Tours. Al wandelend of fietsend leerden bezoekers hoe ze boodschappen doen met minder plastic.
Waarom rapen mensen zwerfafval van anderen op? UvA-studente Eva Hoffstädt doet er onderzoek naar en liep tien weken mee met ploggers en plandelaars in Apeldoorn, De Bilt, Utrecht en Zeist. We stelden haar vijf vragen.
- vorige pagina
- pagina 1
- ...
- pagina 6
- pagina 7
- pagina 8
- ...
- pagina 12
- volgende pagina